About Marieke

Al zolang ik me kan herinneren trek ik me de onrechtvaardigheid in de wereld erg aan. Honger en armoede, discriminatie van diverse bevolkingsgroepen maar vooral ook de wrede manier waarop mensen met veel dieren omgaan. Opgroeiend op het Limburgse platteland kon ik me verwonderen over de schoonheid die de natuur te bieden heeft maar ook ongelooflijk kwaad maken over bijvoorbeeld de verwaarloosde paarden die in de veel te kleine kale weitjes van naburige handelaren stonden.

Tijdens de middelbare schooltijd besloot ik me actief in te gaan zetten voor “een betere wereld”. Om te beginnen stopte ik met het eten van vlees. Juist doordat je op het platteland veel te zien krijgt van de vee-industrie, was deze keuze snel gemaakt. Legbatterijen, varkensfokkerijen, paardenhandelaren, ik kon het niet aanzien en wilde hier dan ook absoluut geen bijdrage meer aan leveren. Ook werd ik vrijwilliger voor de Dierenbescherming in Limburg, waar ik me vooral bezig hield met bewustmakings-acties over het welzijn van huisdieren.

Het coachen en motiveren van anderen maar ook organiseren is mij met de paplepel ingegoten. De studies Office Management en Personeel en Arbeid waren dan ook een logische keuze op dat moment. Tijdens een uitwisselingsprogramma met een universiteit in Finland kreeg ik ook de kans om me verder te verdiepen in politiek en bestuur, een onderwerp wat mij altijd enorm heeft geïnteresseerd. Ik was verkocht, hier wilde ik meer mee doen!

Eind 2008 heb ik van mijn passies mijn werk kunnen maken als Ambtelijk Secretaris bij de Tweede Kamerfractie Partij voor de Dieren. Een combinatiefunctie  waarin ik mijn gedrevenheid, politieke interesses en standpunten en organisatorische kwaliteiten allemaal kwijt kon. In 2010 kreeg ik daarbij de kans om me ook in te zetten voor de lokale politiek.  Van maart 2010 tot maart 2014 heb ik de Partij voor de Dieren met 1 zetel in de Haagse gemeenteraad vertegenwoordigd. En met die ene zetel hebben we een hoop kunnen bereiken voor dieren, natuur en milieu. Kijk voor alles wat we reeds gedaan hebben en onze successen eens op de website.

Ook ben ik nog steeds actief op het gebied van loopbaanbegeleiding en coaching. Zowel met het, op freelance basis, checken van CV’s en sollicitatiebrieven en het geven van workshops op het gebied van personal branding en solliciteren. Dit voornamelijk in opdracht van Next Talent.

Hoewel de politiek een enorme uitdaging was mistte ik het praktisch bezig zijn. Wel zorgen voor een betere wereld voor mens en dier maar met direct resultaat van mijn acties. Daarom ben ik in 2012 weer met veel plezier de schoolbanken in gegaan en in 2015 afgestudeerd als HBO Verpleegkundige. Momenteel werk ik in het UMC Utrecht op de verpleegafdeling (Oncologische) Gynaecologie. Tijdens mijn studie heb ik een minor gevolgd in “Dieren in therapie en coaching”, om me verder te verdiepen in de mooie resultaten die dieren kunnen boeken ten aanzien van het welzijn en gezondheid voor de mens. Dit heeft mij geïnspireerd om mijn laatste initiatiefvoorstel “DierEnZorg” en mijn afstudeerartikel “Dierbare Zorg” te schrijven.

Via de rode buttons op de homepage kun je contact met me opnemen mocht je vragen hebben of informatie willen over mijn werkzaamheden. Maar uiteraard ook als je meer wilt weten over loopbaanbegeleiding en/of coaching. Of gewoon een leuk berichtje wilt achterlaten 🙂

Enjoy life! With both heart and mind.

Marieke